01.06.2021-18.06.2021 tarihleri arasında Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programı ve Anestezi programı son sınıf öğrencileri mesleki uygulama dersleri dolayısıyla Kelkit'e geldiler. Mesleki yeterliliğin kazanılması için öğrencilere  teorik dersler uzaktan eğitimle devam ederken,  mesleki uygulama pratiğinin kazanılmasına yönelik uygulama dersleri için yüz yüze eğitim yapılmıştır. Uygulamalar ve dersler, öğrenciler gruplara ayrılarak yapıldı. 10’ar kişilik gruplara eğitimler verildi. Covid-19 korunma tedbirleri kapsamında hijyen şartları öğrenciler gelmeden önce oluşturuldu ve düzenli olarak dezenfekte işlemleri gerçekleştirilmiştir. Eğitim sonrasında, uygulama yapılmış olan konularda öğrenmenin daha etkin olduğu ve öğrencilerin kendilerini mesleki anlamda daha yeterli hissettikleri görülmüştür.