Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kutlanmaktadır. Yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına önemli görevler düşmektedir.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Kelkit Devlet Hastanesi işbirliği ile Kelkit Sağlık Hizmetleri MYO ‘da organ bağışı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Etkinlik süresince meslek yüksekokulumuz içerisinde stant kuruldu ve öğrencilere Organ Nakli Koordinatörleri tarafından organ bağışı ile ilgili bilgiler verilip broşür dağıtılarak organ bağış formu düzenlendi.